0%

حسابداری چیست و به چه شخصی حسابدار می‌گویند؟

حسابداری چیست و به چه شخصی حسابدار می‌گویند؟

حسابداری چیست و به چه شخصی حسابدار می‌گویند؟


برای ورود به حرفه حسابداری یا هر شغل دیگری می بایست درباره‌ی آن رشته آگاهی کسب نمود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام خودآموز حسابداری نیاز، بسیاری از افراد هستند که سالیان طولانی، مشغول به یک کار می باشند اما زمانی که در رابطه با تاریخچه‌ی آن شغل از آنها سوال کنید هیچ جواب درستی دریافت نخواهید کرد و حتی نمی دانند که آن حرفه از کجا آمده است یا به چه بیانی می‌توانند آن را تعریف کنند. به این ترتیب تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به تعریف حسابداری و وظایف شخص حسابدار بپردازیم.

تعریف حسابداری در آموزش حسابداری

حسابداری را می توان یک زبان مشترک در میان حسابداران یا به عبارتی دیگر زبان تجارت تعریف نمود. از گذشته تا به امروز تمامی مشاغل، حتی ساده ترین داد و ستدها نیاز به حسابداری داشته اند. می توان اذعان داشت، هیچ کسب و کاری در جهان وجود ندارد، که بدون حسابداری قادر به ادامه حیات باشد. زیرا زمانی که یک بیزینس راه اندازی می شود، قطعا متحمل هزینه هایی خواهد بود و متقابلا کسب درآمد خواهد داشت و با انجام حسابداری دقیق می تواند متوجه میزان سود و یا زیان خود گردد.
آموزش حسابداری، اهمیت بسیار ویژه ای دارد. چرا که این رشته در واقع یک معیار سنجش برای نتایج فعالیت های مالی یک سازمان می باشد. می توان فرآیند حسابداری را با گزارش‌گیری مالی هم معنی به شمار آورد. زیرا حسابداری با اندازه گیری، آنالیز و یافتن ارتباطات مالی قادر به ارائه‌ی گزارشاتی جامع از وضعیت اقتصادی یک شرکت می باشد.
این گزارشات، اگر به درستی تهیه گردند، یک مرجع بسیار مفید برای مدیران، ذی‌نفعان و سرمایه گذاران خواهند بود. به این ترتیب، آنان می توانند درباره‌ی فعالیت خود و مسیر رسیدن به اهداف سازمان برنامه ریزی نموده و اقدام به اخذ تصمیماتی نمایند.
بنا به محور فعالیت هر سازمان، حسابداری آن مجموعه می تواند کمی متفاوت باشد. به همین علت آموزش حسابداری بسیار حائز اهمیت می باشند. شخصی که قصد فعالیت در این حوزه را دارد، می بایست به واسطه‌ی یادگیری حسابداری، از کلیه قوانین، استانداردها و مقررات به طور کامل آگاه باشد، تا بتواند در مسیر پر پیچ و خم این رشته موفق گردد.

انواع حسابداری :

حسابداری به طور عمده دارای پنج نوع می باشد، که در طی دوره‌های آموزش حسابداری بازار کار به صورت جامع‌تری با آنها آشنا خواهید شد. اما، برای آشنایی بیشتر، در این مقاله به طور مختصر به تشریح هریک از آنها می‌پردازیم.

1 – حسابداری مالی : در دوره آموزش حسابداری مقدماتی از پایه بطور اصولی به آموزش این بخش بخش می‌پردازیم. چرا که، حسابداری مالی اولین و مهمترین نوع حسابداری می باشد. در طی انجام این نوع حسابداری، سوابق تراکنش های مالیِ شرکت، ثبت و نگهداری می شوند. وظیفه‌ی حسابداری مالی، نظارت بر نگهداری حساب ها و کنترل وضعیت مالیات سازمان می باشد.

2 – حسابداری صنعتی : قطعا در دوران دانشگاه، واحدهایی تحت عنوان حسابداری صنعتی پاس کرده اید. اما، می توان گفت آموخته های دانشگاهی برای فراگیری این نوع از حسابداری، هرگز کافی نبوده است. زیرا، حسابداری صنعتی، ابعاد بسیار گسترده تری دارد که به دو شاخه‌ی تولیدی و صنعتی تقسیم می شود.

3 – حسابداری دولتی 

4 – حسابداری 

5 – حسابداری منابع انسانی

حسابدار کیست؟

حسابدار، یکی از مهمترین مهره های استخدامی در یک سازمان می باشد. چه سازمان های کوچک و نوپا چه شرکت های بزرگ و با سابقه، هردو به یک حسابدار نیاز دارند و این یک امر اجتناب ناپذیر می باشد. شخصی که به عنوان حسابدار قصد فعالیت در یک سازمان را دارد، می بایست به خوبی تحت آموزش حسابداری قرار گرفته باشد و با استفاده از دانش خود، اقدام به انجام مراحل حسابداری شرکت نماید.
در واقع، حسابدار به شخصی نسبت داده می شود، که سوابق و گردش های مالی یک شرکت را نگهداری نموده و با بررسی آنها در راستای اهداف سازمان قدم بر می دارد.  مسئولیت اصلی وی، ثبت اسناد در نرم افزارهای حسابداری، تهیه‌ی گزارشات مالی و ارائه‌ی این گزارشات به کارفرمایان می باشد.

  • برخی از دیگر وظایف کلی یک حسابدار عبارتند از:
  • قدرت آنالیز و تجزیه و تحلیل داده ها
  • ارائه مشاوره و پیشنهادات مالی به مدیران و سرمایه گذاران
  • رازداری و حفظ امنیت مالی سازمان
  • بررسی و پیگیری هزینه های صورت گرفته توسط کارکنان
  • تنظیم قراردادهای مالی شرکت
  • تسلط بر مهارت های لازم سازمان و مدیریت
  • اقدام به آماده سازی حساب های دارایی و سرمایه‌ی سازمان
  • بررسی، تحلیل و ارزیابی معاملات مالی

 

اما چگونه حسابدار موفقی شویم؟

اکثر فارغ التحصیلان این رشته، می بایست سالها پس از ورود به بازار کار به عنوان کارآموز و یا کمک حسابدار اقدام به کسب سابقه‌ی کاری نمایند. اما با تهیه‌ی پکیج آموزش حسابداری ویژه بازار کار ، قادر به ورود و پیشرفت سریع تری نسبت به روش قدیمی تر خواهند بود. جهت تسلط کامل به مباحث مربوط به بازار کار و کسب درآمد سریع از این حرفه، با جمع آوری اطلاعات از مدیران ارشد مالی و اساتید برتر دانشگاه مانند دکتر ساسان مهرانی ، پکیج آموزش صفر تا صد حسابداری بازار کار را تهیه نموده ایم.
این مجموعه بی‌نظیر شامل تمامی تکنیک‌های حسابداری کاربردی در قالب ۵۰ ساعت آموزش حسابداری با کیفیت، جزوات pdf، تستهای ارزیابی اینترنتی می‌باشد. با استفاده از این مجموعه به سادگی می‌توانید ضمن استفاده از تخفیف باورنکردنی آن، حسابداری را بصورت کاملا کاربردی از آموزش حسابداری مقدماتی تا تجزیه و تحلیل صورتهای مالی بیاموزید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید